Home » Service & Onderhoud

Service & Onderhoud

Service & onderhoudscontract

Uw koelinstallatie of vriescel moet betrouwbaar en optimaal functioneren, dag en nacht. Goed onderhoud is het behoud van koelapparatuur en koelinstallaties en verlengt de levensduur. Daarom biedt Bas Koeltechniek haar klanten een servicecontract aan met regelmatig onderhoud door een monteur koudetechniek. Binnen dit contract vallen preventieve en correctieve onderhoudswerkzaamheden aan de koelinstallaties. Voordelen contract servicemonteur koeltechniek – 24 uur en 7 dagen per week servicemonteur koeltechniek beschikbaar – Snelle en flexibele reactie van vakkundige monteurs – Monteurs beschikken over ruime ervaring en productkennis – In bezit van alle vereiste certificering – Bedrijfsauto’s zijn uitgerust met een uitgebreid assortiment aan koeltechnische onderdelen en gereedschappen.

 

Uitfasering van koelmiddel R22

In 2010 werd besloten tot een uitfasering van R22. Sinds 2015 mag er helemaal geen R22 of de met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruikt worden in koel-, vries- en airconditioninginstallaties. Per bedrijf moet een installatiegerichte strategie voor de uitfasering van R22 uitgezet worden. Voor eigenaars van R22 koel- en klimaatinstallaties is het noodzakelijk om actie te ondernemen en een servicemonteur koeltechniek in te schakelen omdat het geregenereerde koelmiddel R22 steeds schaarser wordt en dit uitval van installaties tot gevolg kan hebben. Bas Koeltechniek kan u adviseren over de opties die mogelijk zijn voor uw koelinstallatie. Bel 055-7820441 voor vrijblijvend advies.

 

Europese en Nederlandse regelgeving

Elke eigenaar of beheerder van een koelinstallatie dient te voldoen aan de Europese en Nederlandse regelgeving m.b.t. milieu, veiligheid en hygiëne. Voor u als eigenaar zijn de F-gassen verordening en de PED (Pressure Equipment Directive) het meest van toepassing. De F-gassen verordening geeft aan dat onderhoud en reparaties uitgevoerd dienen te worden door een bedrijf dat F-gassen- en STEK-gecertificeerd is. Deze bedrijven zijn herkenbaar aan het STEK-logo (zie ook www.stek.nl). Bas koeltechniek heeft de benodigde certificaten en is volledig op de hoogte van alle regelgeving betreffende kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. • Europese F-gassen verordening (voorheen STEK) eisen t.a.v. lekdichtheid van de koelinstallatie • SGS PED (Pressure Equipment Directive eisen die de veiligheid van drukapparatuur waarborgen (CE-markering) • EPBD (Energy Performance of Buildings Directive)eisen t.a.v. energieprestatie • HACCP en CBL keuringen.

Bel BAS